Ugrás a tartalomra

Folyamatos a kapcsolat az ÁSZ-szal

2024. március 08. péntek
Az Állami Számvevőszék jelentése szerint a vizsgált időszakban önkormányzati vagyonvesztés nem történt. A kritikai észrevételek zöme adminisztratív jellegű. A javasolt módosítások jelentős részét már a szakmai egyeztetések során a napi gyakorlat részévé tette a hivatal.
Folyamatos a kapcsolat az ÁSZ-szal

A jelentéstervezet megállapításaira reagálva tájékoztatta a hivatal a hatóságot, hogy intézkedéseket tett a hiányosságok megszüntetésére a vagyonkezelői jog létesítéséhez szükséges miniszteri hozzájárulás elmaradásával, a bérleti díjak hiányos szabályozásával, illetve azok nem megfelelő megállapításával, az elmaradt mennyiségi leltárfelvétellel, a gazdasági esemény számlán, valamint könyvviteli nyilvántartásban való nem megfelelő megjelölésével, az EMIT-ek teljesítéséről szóló éves jelentések nem teljesítésével kapcsolatos megállapítások alapján.

Intézkedett továbbá a mobil jégpálya működtetésére és hasznosítására vonatkozó külön megállapodás megkötésére az arra vonatkozó javaslat szerint. A jelentéstervezet megállapításainak észrevételezése időszakában az önkormányzat az uszodaszerződés közzétételére vonatkozó kötelezettségének eleget tett, a hiányosságot megszüntette, ezáltal az ellenőrzés megállapítása az ellenőrzés folyamatában hasznosult.